o meni

Sem 32 letni osebni trener, mentor in avtor vsebin s področja trenerstva. S trenerstvom sem se začel ukvarjati leta 2010, tako že 10 let delujem na področju treninga moči, razvoja mobilnosti in razvoja energijskih sistemov. V zadnjih štirih letih svojo pozornost vedno bolj usmerjam na področje preventive in rehabilitacije športnih poškodb. Vodilo mojega trenerskega procesa je razvoj ravnovesja med močjo, stabilizacijo in mobilnostjo, kar je po mojem mnenju najpomembnejša preventiva pred športnimi poškodbami.

Poleg trenerstva in mentorstva se ukvarjam s pisanjem blogov in člankov ter ustvarjanjem video vsebin s področja športnega treniranja ter programiranja vadbe po rehabilitaciji športnih poškodb. S pisanjem člankov predati svoje znanje na čim večji krog ljudi, ki se ukvarjajo z rekreativnim športom. Z mentorskih programom želim študentom fakultete za šport podati izkušnje, s katerimi bodo lažje začeli svojo poklicno pot in predati svoje znanje na mlajšo generacijo osebnih trenerjev.

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]

Moja športna pot

Svojo športno pot sem začel pri 15 letih s treningom borilnih veščin (kickboks, boks in tajski boks), pri čemer sem vztrajal 5 let. V študentskih letih sem svojo pozornost preusmeril na trening moči, predvsem dvigovanje uteži in se popolnoma oddaljil od borilnih veščin. Po treh letih treninga moči na utežeh sem imel hujšo poškodbo leve rame (natrgana tetiva dolge glave bicepsa) in mislil, da je moja športna pot zaključena. Kot zna življenje presenetiti, se je izkazalo, da je bila poškodba najboljša stvar, ki se mi je zgodila. V dobrem letu rehabilitacije in fizioterapije sem imel mnogo časa za razmislek o svojem načinu treniranja in nabiranju novih znanj o uravnoteženem treningu moči. Po uspešni rehabilitaciji poškodbe sem pri utežeh vztrajal še dve leti. Spomladi 2014 sem odkril trening gimnastike in se takoj našel v tem. Po začetnih dvomih, ali se da z gimnastiko začeti pri 26 letih, sem hitro odkril, da je prostora za napredek veliko. Stara poškodba rame je bila že davno ozdravljena, kar potrjuje reden in uspešen trening na gimnastičnih krogih brez kakršnih koli bolečin. Gimnastiko sem gojil dve leti in pol in na krogih dosegel zadovoljiv napredek.

Jeseni 2016 sem opustil način specializiranega treniranja in se usmeril v trening splošne kondicijske pripravljenosti, ki vključuje trening moči, mobilnosti in razvoj energijskih sistemov. Ideja je v tem, da izvajam enak način treninga,  kakršnega predpisujem svojim varovancem. Tako imam boljši vpogled in občutek za načrtovanje in vodenje njihove vadbe. Trenutno poleg tega rekreativno treniram boks in občasno gimnastiko. Vodilo  mojih treningov je razvoj ravnovesja med močjo mišic in stabilizacijo ter mobilnostjo sklepov. To je edini način, da razvijemo funkcionalno telo, ki je hkrati odporno na poškodbe.

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]

Moja trenerska pot

Svojo trenersko pot sem začel leta 2010, ko sem zaradi poškodbe rame treniral zelo omejeno in iskal nove izzive na športnem področju. Pri Fitnes zvezi Slovenije naredil licenco za inštruktorja fitnesa in v naslednjih treh letih kot študent vodil skupinske vadbe in osebne treninge po različnih vadbenih centrih v Ljubljani in okolici. Po zaključku študija na ljubljanski Ekonomski fakulteti sem se znašel na razpotju, kjer naj bi po uspešnem zagovoru magisterija začel iskati delo na svojem področju in pustil mladostniške sanje za sabo. Nikoli se nisem videl v neki običajni službi, od nekdaj sem želel delati nekaj svojega in po drugi strani sem neizmerno užival v delu trenerja. Rešitev je postala očitna, ko sva poleti 2014 z Matjažem Erjavcem ustanovila lastno blagovno znamko Evolucija Najdi svojo moč in začela organizirati skupinske vadbe. Januarja 2016 sem pridobil tudi mednarodno priznano licenco AFP osebni trener (Association of Fitness Professionals). Septembra 2019 smo v Ljubljani odprli lastni vadbeni center Evolucija in začeli s programom mentorstva za študente in mlajšo generacijo osebnih trenerjev. Danes poleg osebnega trenerstva, mentorstva in vodenja Evolucije pišem bloge za svojo spletno stran in članke za revijo Polet O2. Ko ne vodim treningov ali treniram zase, se rad izobražujem z branjem strokovnih knjig in udeleževanjem seminarjev in delavnic s področja športa.

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Image”][/siteorigin_widget]

Licence

[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]
[siteorigin_widget class=”SiteOrigin_Widget_Image_Widget”][/siteorigin_widget]