PODROČJE DELA

.

Kot osebni trener se ukvarjam s post rehabilitacijo ledvenega dela hrbtenice in rameskega sklepa. Najpogostejša poškodba hrbtenice, s katero se srečujem pri svojem delu, je hernija diska v ledvenem delu hrbtenice, poleg tega se srečujem s stanji, kot sta skolioza in išias. Pri ramenskem sklepu se srečujem z različnimi poškodbami in stanji, kot so poškodba rotatorne mašete ali dolge glave bicepsa, tendonitis, utesnitveni sindrom, kalcinacija in izpah rame.

.

.

ZAKAJ POST REHABILITACIJA?

.

Ste se kdaj vprašali kje se konča rehabilitacija (fizioterapija) in kje začne obdobje, ko se ponovno vrnemo v gibanje in šport brez omejitev in bolečin?

.

Odgovor je, da ta meja v resnici ne obstaja, saj se po uspešno zaključeni rehabilitaciji ni nemogoče takoj vrniti v gibanje in šport. Vsaj ne na varen način, kjer lahko z gotovostjo trdimo, da se poškodba ne bo ponovila. Prav tu nastopi vloga post rehabilitacije kot prehodnega obdobja med rehabilitacijo in športom oziroma življenjem brez gibalnih omejitev in tveganj.

.

Post rehabilitacija je obdobje po zaključeni fizioterapiji, ko so posledice poškodbe že povsem odpravljene, vzroki nastanka poškodbe pa so še vedno prisotni.

.

Cilj procesa post rehabilitacije je odpraviti vzroke poškodbe in posameznika pripraviti na trening za razvoj moči. Vzroki za nastanek poškodb so v večini primerov slaba telesa drža, napačni gibalni vzorci in neustrezno razmerje moči med posameznimi mišičnimi skupinami. Tu nastopi področje mojega dela. Kot trener se specializiram za post rehabilitacijo ledvenega dela hrbtenice in ramenskega sklepa. Poleg tega se ukvarjam s treningom za razvoj moči. Verjetno se sedaj sprašujete kakšna je vloga treninga za razvoj moči v procesu post rehabilitacije.

.

Resnični ključ za dolgoročno zdravje vaših sklepov je prehod iz faze post rehabilitacije v fazo rednega treninga za razvoj moči.

.

Naj se ponovim; cilj procesa post rehabilitacije je odpraviti vzroke poškodbe in posameznika pripraviti na trening za razvoj moči. Naloga osebnega trenerja je, da ve kdaj je varno preiti iz post rehabilitacije v trening za razvoj moči. Če to naredi prekmalu se bolečine lahko povrnejo, če pa predolgo čaka izgubljate dragoceni čas in denar. Dodana vrednost trenerja na področju post rehabilitacije zato ni izbor ustreznih vaj. To je lahek del. Resnična dodana vrednost je znanje katera vaja je primerna za vas v katerem trenutku in s kakšno intenzivnostjo nas jo izvajate, da bo delovala terapavtsko in ne destruktivno.

.

.

CENIK POST REHABILITACIJA

.

Vse cene na ceniku so orientacijske. Za več informacij mi pišite tukaj in dogovoriva se za sestanek, kjer bova sestavila individualni paket treningov, ki bo prilagojen vašim željam in cenovno dostopen.